Nytt samarbete mellan Flamman SFC och Helsingborgshem

Några personer sitter i en soffa.

Nu har Flamman SFC i samarbete med Helsingborgshem öppnat en ny verksamhet på Närlunda i Helsingborg. Verksamheten som är inriktad på förebyggande socialt arbete fokuserar på att skapa en tryggare och mer trivsam stadsdel genom att möta lokala behov och främja engagemanget hos närlundabor och andra helsingborgare. Här erbjuds stöd inom bland annat utbildning, karriärvägledning och föräldraskapsprogram.

Flamman socialt förebyggande centrum (Flamman SFC) startade 1997 i Malmö och har sedan dess arbetat för att skapa bättre förutsättningar för ungas framtid. Vi är glada över att en organisation som Flamman med så lång etablering i Malmö, nu vill bidra med sin kompetens och sitt samhällsengagemang på Närlunda, tillsammans med oss på Helsingborgshem. 

Några personer sitter i en soffa.

Representanter från Flamman och Helsingborgshem i den nya lokalen på Närlunda.

Flamman SFC, (flammanmalmo.se) finns på Närlundavägen 16 B i Helsingborg. Verksamheten är öppen följande tider och för kontakt utanför öppettiderna är man varmt välkommen att höra av sig via hej@flammansfc.se.

  • Tisdag: 17.00 - 21.00
  • Torsdag: 17.00 - 21.00
  • Lördag: 17.00 - 21.00

Om Flamman SFC: Flamman SFC är en idéburen organisation, grundad i Malmö 1997, med fokus på att lösa sociala utmaningar med evidensbaserade och innovativa metoder. Flamman driver bland annat mötesplatser med fritidsaktiviteter och socialt förebyggande insatser på lokal, regional och nationell nivå. Kärnvärden som demokrati, jämlikhet och mångfald präglar alla verksamheter.