Så kan du parkera

Hos oss kan du hyra parkeringsplats eller köpa parkeringstillstånd. Vi erbjuder zonparkering, parkeringsplats för olika fordonstyper och olika laddmöjligheter för elbil och hybrid. Visa alla parkeringsalternativ:


Lediga parkeringar

Vi erbjuder flera parkeringsmöjligheter, för bil, moped, mc och cykel i alla våra bostadsområden. I första hand hyrs parkeringar ut till våra befintliga bostads- och lokalhyresgäster och därefter till övriga. Till lediga parkeringar.

Till toppen


Zonparkering

Zonparkering innebär att du parkerar där det finns ledig plats inom den zon du valt. Du hyr alltså inte en specifik plats. Parkeringstillstånden gäller alla dagar i veckan, dygnets alla timmar.

Vi erbjuder zonparkering på Drottninghög, Husensjö och Närlunda. Vi har boendetillstånd, månadstillstånd för både företag och dig som inte hyr en bostad hos oss.

Vilka tillstånd som vi säljer i respektive område ser olika ut. I appen kan du se och köpa de olika tillstånden.

Köp parkeringstillstånd:

Steg för steg guider: Zonparkering
Frågor och svar: Zonparkering

Till toppen


P-huset Drottningen

Parkering för dig som bor, arbetar eller besöker Drottninghög och områdena runt omkring

P-huset Drottningen ligger i korsningen Regementsvägen/Vasatorpsvägen med in- och utfart från Grönkullagatan. Här finns 276 parkeringsplatser. Köp parkeringstillstånd och betala din parkering digitalt här på webben eller i vår app Helsingborgshem: Parkering. Hämta appen i App Store, eller i Google Play.

I parkeringshuset finns även möjlighet att betala med Easypark, beroende på betalmetod kan det tillkomma en serviceavgift.

Logga in eller registrera dig

Hitta till P-huset Drottningen

Parkeringsalternativ

P-huset Drottningen är en så kallad zonparkering. När du köper ett parkeringstillstånd blir du inte tilldelad en egen parkeringsplats utan du parkerar på ledig plats på de tider som du har köpt tillstånd för. På detta sätt får fler möjlighet att parkera.

Vi har reserverat ett antal parkeringstillstånd för våra hyresgäster på Drottninghög. Villkoren och priset är detsamma som för månadstillstånd nedan. Logga in via länken nedan för att köpa ett boendetillstånd. Systemet verifierar automatiskt att du är hyresgäst. Är boendetillstånden fulltecknade kan du ställa dig i kö.

Köp boendetillstånd

Månadstillstånd kostar 578 kronor per månad inklusive moms. Med ett månadstillstånd kan du parkera i parkeringshuset alla dagar i veckan, under dygnets alla timmar. 578 kronor dras från ditt betalkort den siste vardagen i månaden och ditt tillstånd förlängs ytterligare en månad. Tillståndet kan när som helst avslutas till närmsta månadsskifte.

Parkeringshuset är låst mellan kl. 22.00–06.00. För att komma in och ut från P-huset krävs en elektronisk passerbricka.

Köp månadstillstånd

Dagtillstånd kostar 435 kronor per månad inklusive moms. Med ett dagtillstånd kan du parkera i parkeringshuset på vardagar mellan kl. 07.30–17.00. 413 kr dras från ditt betalkort den siste vardagen i månaden och ditt tillstånd förlängs ytterligare en månad. Tillståndet kan när som helst avslutas till närmsta månadsskifte.

Köp dagtillstånd

Kväll- och helgtillstånd kostar 435 kronor per månad inklusive moms. Med ett kväll- och helgtillstånd kan du parkera i parkeringshuset under vardagskvällar mellan kl. 17.00–07.30 och under helger. 435 kr dras från ditt betalkort den siste vardagen i månaden och ditt tillstånd förlängs ytterligare en månad. Parkeringshuset är låst mellan kl. 22.00–06.00. För att komma in och ut från P-huset krävs en elektronisk passerbricka.

Köp kväll- och helgtillstånd

Timparkering kostar 5 kronor per timme och minsta betalning är 1 krona. Betalning sker genom appen Helsingborgshem: Parkering eller via Easypark. Via användning av Easypark kan en serviceavgift tillkomma. Timparkering är möjlig alla dagar, dygnet runt. Du har dock endast tillträde till parkeringshuset när det är öppet mellan klockan 06.00 och 22.00.

Laddplatser för elbil och laddhybrid kostar 4 kronor per kilowattimme. I P-huset Drottningen finns totalt 18 stycken laddplatser. För att parkera på en laddplats behöver du ha ett giltigt digitalt parkeringstillstånd eller en pågående timparkering. Utöver det tillkommer kostnaden för laddningen med en avgift på 6 kr per kilowattimme. Du startar, avslutar och betalar för laddning i appen Helsingborgshem: Parkering. Ladda ner appen för att komma igång.

Tänk på att laddplatsen har samma nummer som själva ladduttaget när du ska starta laddning i appen. Läs vår steg-för steg-guide för laddning.

Företagstillstånd kostar 1650 kronor per kvartal inklusive moms. Med ett företagstillstånd kan du parkera i parkeringshuset alla dagar i veckan, under dygnets alla timmar. Kostnaden för tillståndet faktureras kvartalsvis och det förnyas automatiskt. Tillståndet kan när som helst avslutas. Parkeringshuset är låst mellan kl. 22.00–06.00. För att komma in och ut från P-huset krävs en elektronisk passerbricka. Köp av tillstånd görs på webbplatsen för företag.

Köp företagstillstånd

   


Laddplatser

Laddplatser för elbil och hybrid i Helsingborg

Här presenterar vi våra olika kunderbjudande för laddning av el- eller hybridbil. Vi erbjuder möjlighet till laddning i samarbete med Öresundkraft och Mer men också laddning på parkeringar och garage som du kan hyra i vårt bestånd, alternativt välja till installation av laddbox. 

Vi hyr ut ett begränsat antal egna laddplatser på följande områden:

  • Bilparkering med laddplats: Mariastaden, Söder, Rydebäck, Raus Vång.
  • Garage med laddplats: Slottshöjden, Ringstorp, Pålsjö Äng.

Visa lediga laddplatser

På tio parkeringar i våra stadsdelar har du möjlighet att ladda din elbil eller hybrid i samarbete med Öresundskraft och Mer Sweden. Vi erbjuder vi två laddningsalternativ:

  • Privat laddplats det vill säga en egen parkeringsplats med ladduttag.
  • Öppen laddplats det vill säga en parkeringsplats med ladduttag som du delar med andra bilister. Här kan du ladda upp till 4 timmar åt gången.

På varje laddplats finns fyra uttag varav minst en tillhör en öppen laddplats. 

Se aktuella priser och ansök om laddplats här

I P-huset Drottningen finns totalt 18 stycken laddplatser. För att parkera på en laddplats här behöver du ha ett giltigt digitalt parkeringstillstånd eller en pågående timparkering. Utöver det tillkommer en kostnad för laddningen, pris hittar du i appen. Du startar, avslutar och betalar för laddning av din bil i appen Helsingborgshem: Parkering.

Om du bor i radhus eller hyr en parkeringsplats i ett storgarage har vi olika alternativ för att installera en laddbox för din elbil.

  • Tillval för radhus
    Om ditt radhus har uppfart, carport eller garage intill kan du välja att få en laddbox installerad. Det kostar 330 kronor extra per månad och förbättrar standarden på ditt hem. Helsingborgshem tar hand om reparationer och underhåll av laddboxen, men du betalar själv för elen du använder. Vi har inte möjlighet att installera laddboxar på radhus med enstegsfasad.
  • Egen installation för radhus
    Du kan också välja att själv installera en laddbox i ditt radhus. Då behöver du få arbetet godkänt av oss innan du börjar, anlita ett godkänt elföretag och lämna in intyg till oss på installationen. Kostnaderna står du själv för. När du flyttar ut behöver du återställa allt till det ursprungliga skicket om inget annat avtalats med oss eller den nya hyresgästen.
  • Tillval för storgarage
    Om du hyr en parkeringsplats i vårt garage kan du också få en laddbox installerad. Det kostar 650 kronor extra per månad och inkluderar både tillgång till laddboxen och elen du förbrukar. Vi kan behöva flytta din parkeringsplats inom garaget för att göra plats för installationen.

Kontakta din boendeutvecklare för mer information.

Till toppen