Så söker du förråd

För att hyra förråd ska du ha fyllt 18 år och inte ha några skulder till Helsingborgshem. Du får inte heller ha några negativa referenser som påverkar vårt förtroende för dig som hyresgäst.

I första hand hyrs förråd ut till våra befintliga bostads- och lokalhyresgäster. Vi förbehåller oss rätten att säga upp avtal enligt principen ”sist in-först ut” om behovet bland våra bostads- och lokalhyresgäster skulle öka.

För hyresgäster – med köpoäng

Du kan samla köpoäng för förrådsutrymmen på samma sätt som du kan samla poäng i vår bostadskö. Du ansvarar själv för bevakningen av lediga förråd. Du kan anmäla intresse till förråd som hyrs ut till den med flest köpoäng och du kan boka objekt som hyrs ut enligt principen ”först till kvarn”. Får du ett kontrakt raderas dina köpoäng.

Hyrs förrådet ut med köpoäng erbjuds förrådet efter sista anmälningsdatum till den hyresgäst som har flest köpoäng. Om hyresgästen med flest köpoäng tackar nej erbjuds förrådet nästa hyresgäst som anmält intresse och så vidare. Kontraktet signeras med BankID. Är ni två som står på bostadskontraktet måste båda parter signera.

Du som inte bor hos oss

Är du inte hyresgäst kan du boka förråd som hyrs ut utan krav på köpoäng. Du bokar enligt principen ”först till kvarn” och signerar kontraktet med BankID. Ditt kontrakt är giltigt när det godkänts av Helsingborgshem.