Bo i ett funktionellt hem så länge du själv vill. Med vettiga planlösningar och smarta detaljer gör du livet enklare. Dina grannar är alla över medelåldern vilket ger trygghet och gemenskap på dina egna villkor.

Helsingborgshem har seniorlägenheter i sex bostadsområden: Miatorp, Laröd, Domsten, Slottshöjden, Ringtorpshöjden och Fredriksdal. För att kunna söka en seniorlägenhet måste någon i hushållet vara 55 år (räknas från det år man fyller 55) eller äldre.

Våra populära seniorbostäder ligger intill Berzeliusplatsen, mitt i ett mysigt område med en mångsidig mix av gröna ytor och träddungar, flerfamiljshus och äldre villaområde. Flera matbutiker finns inom 1-2 kilometers avstånd söderut. Tack vare ypperliga kommunikationer tar du dig också enkelt till andra delar av stan. Ta reda på mer om Miatorp.

I våra marklägenheter har du tillgång till egen uteplats och gångavstånd till sevärdheter, lantlig miljö och hav. I den gemensamma lokalen Stallet i Laröd träffas och umgås hyresgästerna frekvent. I Laröds närliggande centra finner du livsmedelsbutik, kiosk med postservice, pizzeria och bibliotek. Här finns även vårdcentral med motionsanläggning. Ta reda på mer om Domsten.

I hjärtat av det populära bostadsområdet Slottshöjden ligger ett av våra centrala seniorboende. Lägenheterna är modernt planerade med närhet till och utsikt mot parkområdet. De översta våningarna har en fantastisk vy ut över Helsingborgs takåsar och Öresund.

Nybyggda Parkhusen vid den vackra Öresundsparken är det självklara boendet för dig som du vill ha omedelbar tillgång till citys utbud och samtidigt njuta av vindens sus i kastanjeträden och utsikten över takåsar och sundet. Alla fyra nybyggda hus har fått namn efter växter i parken. Magnolia är seniorhuset med cirka 25 lägenheter.

Från översta våningarna i Spetsen kan man vid gynnsam väderlek se Turning Torso och Öresundsbron i söder och Kattegatts inlopp i norr. Här finns mindre lägenheter men även större på över 100 kvadratmeter. Fredriksdalsparken med friluftsteater, museum och trädgårdar ligger alldeles inpå knuten. Mer information om Fredriksdal.

Ringstorpshöjden har ett fantastiskt läge vid det charmiga koloniområdet Ringstorps sommarstad och det gamla vattentornets grönområde.

Stattena är ett lugnt men ändå aktivt område som ligger knappt två kilometer från Helsingborgs centrum. Området har fått sitt namn från krogen ”Statt ena” (stå ensam) som fanns på området i början av 1700-talet. Krogen finns inte kvar men det finns många små butiker, gym och pizzeria i området samt Träffpunkt Lyckoträffen. Lägenheterna består av 2 rum och kokvrå samt 2–3 rum och kök.

Här kan du ladda ner information om våra Seniorboenden i pdf-format.

Seniorboende hittar du under lediga bostäder.