Vi är aktiva på flera sociala plattformar såsom Facebook, Instagram, LinkedIn och Youtube. Inlägg, kommentarer och direktmeddelanden bland annat, betraktas som allmänna handlingar. För din egen skull rekommenderar vi dig att inte skicka känslig information till oss via sociala medier. När du vill komma i kontakt med Helsingborgshem i någon av våra plattformar, så överförs informationen samt dina personuppgifter alltid till tredje part, det vill säga det företag eller den organisation som driver det sociala mediet.

Våra riktlinjer

Vi är måna om att alla håller en god ton i våra sociala medier. Kommentarer som görs ska vara relevanta för Helsingborgshem. Irrelevanta kommentarer kommer att tas bort. Tänk efter innan du delar information öppet, skriv inte ut personuppgifter, telefonnummer eller annat material som kan vara känsligt.

Vi behandlar aldrig personärenden via sociala medier utan hjälper dig vidare till rätt person med ditt ärende. Vi tillåter inte att personärenden diskuteras öppet i sociala medier, oavsett om det gäller dig själv eller någon annan.

Tänk också på att:

  • Du är personligt ansvarig för de kommentarer du publicerar. Tänk därför på att ha en trevlig och respektfull ton i dina kommentarer.
  • Vi raderar konsekvent kommentarer som vi bedömer är kränkande, rasistiska, hotfulla eller stötande, är brottsliga eller bryter mot personuppgiftslagen. Om du upptäcker kränkande innehåll kan du anmäla det genom att skicka ett personligt meddelande via kanalens meddelandefunktion.
  • Kommentarer som innehåller grova svordomar och/eller grovt språk blockeras automatiskt via Facebooks språkfilter och tas bort av administratör.
  • Personangrepp på enskilda individer eller anställda hos Helsingborgshem accepteras inte.
  • Marknadsföring av verksamheter, Facebookgrupper, sidor eller evenemang som inte har anknytning till Helsingborgshem. Alla länkningar till obekräftad eller vilseledande information kommer att tas bort.

Bild, film och tävlingar

Helsingborgshem publicerar bilder och filmer i sociala medier i syfte att informera hyresgäster och invånare om lägenheter, aktiviteter och vårt arbete. Innan vi publicerar ser vi till att vi har samtycke från de som är med på bild eller film. Om du vill dra tillbaka ditt samtycke så kan du kontakta oss så tar vi bort bild och/eller film som du medverkat i.

Våra tävlingar arrangeras av Helsingborgshem och inte av Facebook, Instagram eller annan social medieplattform. Tävlingar är inte på något sätt sponsrade, främjade eller administrerade av den sociala kanal som används i samband med tävlingen. Vi förbehåller oss rätten att ta bort och anmäla tävlingsbidrag som bedöms vara olagliga eller på annat sätt vara etiskt eller moraliskt stötande och bryter mot våra regler för sociala medier.

Tänk på att du inte får använda Helsingborgshems logotyp i inlägg eller andra sammanhang utan vårt tillstånd.