Bildtext saknas

Våra studentboenden

Vi har smarta, funktionella och trivsamma studentbostäder för dig som studerar på universitet eller högskola. Du betalar 10 månaders hyra och el ingår. Lägenheterna är omöblerade. Till lediga studentlägenheter.

Här hittar du våra studentboenden

Furutorpsplatsen ligger på Söder i Helsingborg. Mittemot Furutorpsparken och granne med kårhuset på Söder ligger Furutorpsparkens studentboende som stod färdigbyggt sommaren 2016. Studentboendet med 160 lägenheter har perfekt cityläge med bara några minuters cykelväg till campus och Helsingborg C och busshållplats utanför dörren. Här finns fyra lägenhetsstorlekar att välja mellan:

1 rum – ca 21 m²
1 rum – ca 25 m²
2 rum – ca 39 m²
3 rum – ca 46 m²

Nytt, fräscht och socialt

Studentlägenheterna har genomgående vita väggar och snyggt laminatgolv. Köket, från Marbodal, har vita luckor, handtag i rostfri-look, bänkbelysning med spottar och kylskåp med mindre frys. Praktiska tavellister och hyllor högt upp på väggarna utnyttjar ytorna maximalt. Treorna har egen balkong.

Du hämtar din post i någon av de härligt, ljusa entréerna med svart klinker.

Tvättstugan har alla förutsättningar att bli en naturlig samlingspunkt. Den ligger i entréplan och har stora fönsterpartier ut mot gatan. Tvättstugan har Wifi, bokhyllor för bokbyte och är möblerad för att du ska kunna sitta och läsa eller snacka med dina polare när du väntar på att tvätten ska bli klar.

Varje våningsplan har ett studierum inrett i härliga färger – perfekt för grupparbeten.

Studentboendet har två takterrasser högst upp i huset med fin utsikt över parken och perfekt läge för sol.

I anslutning till huset finns fina cykelrum, där varje lägenhet har sin egen uppmärkta plats. Det finns dessutom en cykelverkstad där du enkelt kan laga din cykel.

Ca 30 bilplatser finns att hyra.

Bryggaregatan ligger i området Söder med härlig puls. Små caféer samsas med butiker från jordens alla hörn och torghandeln är stans bästa! Men här finns också simhall, stadsbibliotek, bio, träning och affärer. Det är bara 7 minuters promenad till Campus och du cyklar till city eller stranden på ca 10 minuter.

På Bryggaregatan ligger 140 studentlägenheter. De är alla modernt utrustade med kök och balkong, uteplats eller loftgång. I huset med sex våningar har vi 1:or och 2:or.

1 rum – 21 m²
1 rum – 25 m²
2 rum – 42 m²

Samtliga dörrar i fastigheten, utom lägenhetsdörren, är försedda med elektroniskt lås. Ett säkrare nyckelsystem där nyckeltaggen lätt går att spärra om den skulle komma bort.

Studenthuset på Bryggaregatan har tvättmaskin och torktumlare på varje våning för drop-in tvätt och dessutom en bokningsbar tvättstuga på tredje våningen.

Ett källarförråd ingår till varje lägenhet och det finns en särskild cykelförvaring inomhus.

Närlunda finns 19 välplanerade studentlägenheter. Från Närlunda tar du dig till Campus med cykel på mindre än 10 minuter och bussförbindelser till centrum är goda. Du bor nära centrum och samtidigt kan du njuta av naturen då området ligger i anslutning till Jordbodalen. Det är ca 2,7 km till Campus och ca 2,8 km till centrum.

Lägenheterna är på 32 m² och ligger på andra våningen i en utbyggnad från Helsingborgs högsta hus. I hallen har du bra förvaringsmöjligheter med tre garderober. Köket är fullt utrustat med kyl/frys, spis och städskåp. Materialvalen är smakfulla med vita luckor, vitt kakel och mörkgrå bänkskiva. Väggarna är vitmålade och golvet är ett laminatgolv i ek. Duschen har helkaklade vita väggar och ett svart klinkergolv.

Utöver en fransk balkong som hör till lägenheten har du tillgång till en stor gemensam terrass med kvällssol. Till lägenheten hör även ett extra förråd som ligger i anslutning till lägenheterna. Gemensam tvättstuga och ett cykelrum finns på samma plan.

Området Olympia, där Östra Vallgatan ligger, är en central stadsdel. Vallgatans studenthem har 123 lägenheter och ligger alldeles invid Slottshagsparken och Kärnan. Härifrån har du nära till allt. Både mat- och närbutiker finns inom räckhåll och på bara några minuter står du på gågatan, på Helsingborg C, eller utanför ett av stans många caféer! Det är också gångavstånd till fotbollsstadion Olympia, Idrottens Hus eller Fredriksdals friluftsområde. Till Campus promenerar du på ca 15 minuter och med cykel går det på 5 minuter.

Huset är sex våningar högt och utrustat med hiss. Samtliga bostäder har garderober och balkong. I de större lägenheterna är köken fullvärdiga med både kyl, frys och spis. I de flesta av de mindre lägenheterna finns pentrykök med två kokplattor och kylskåp med frysfack. Du som bor utan kök i din lägenhet delar ett gemensamt kök med fyra andra studenter. Det är bara ni fem som har tillgång till detta kök. Samtliga badrum är helkaklade med dusch, toalett samt el-handdukstork.

Exempel på storlekar och hyror:
1 rum med gemensamt kök – 15 m²
1 rum med kompiskök – 22 m²
1 rum med pentry – 15 m²
1 rum – 22 m²
1 rum – 30 m²

I källaren finns ett trevligt gym med tillhörande bastu, duschar och omklädningsrum. Dessutom har varje våning ett eget gemensamhetsrum med bord, stolar och soffa. På den stora gemensamma balkongen är det härligt att hänga när solen tittar fram. Utanför fastigheten finns en multiarena och grillplats som studenterna har tillgång till på kvällar och helger (när Internationella skolan inte är där).

I källaren finns en bokningsbar tvättstuga med torktumlare och torkrum. Tack vare ordentlig isolering går tvättstugan att använda dygnet runt. På varje våning i huset ligger dessutom en tvättmaskin och en torktumlare med ”drop in-tider” för den som ej hunnit boka en tid i den riktiga tvättstugan. I källaren finns lägenhetsförråd på 1 m² och det finns cykelrum med ingång från gården.

Samtliga dörrar i fastigheten, utom lägenhetsdörren, är försedda med elektroniskt lås. Skulle passagetaggen komma bort går det att spärra den direkt.

Till toppen


Examenspresenten

Lägenhet till rabatterad hyra – För dig som tagit examen under de senaste två åren

Självklart ska du stanna i Helsingborg efter examen! För att göra det lättare att hitta en bostad till rimlig hyra efter studietiden erbjuder vi dig som har tagit examen under de senaste två åren en lägenhet till rabatterad hyra under fem åren. Lägenheterna som erbjuds inom projekt ”Examenspresenten” är centralt belägna och med hög standard. Dessutom behåller du dina eventuella köpoäng hos oss vid tecknande av en lägenhet genom Examenspresenten.

Så här fungerar det

  • Vi erbjuder en 2:a på cirka 58–70 kvadratmeter med balkong.
  • Månadshyra det första året: 5 500 kronor. Månadshyran fasas in under en period om fem år. Efter fem år betalar du lägenhetens grundhyra. Rabatten kan variera då lägenheterna inte har samma storlek och utrustningsnivå, vilket påverkar grundhyran. Grundhyran för en tvåa i aktuell fastighet ligger på cirka 8 000 kronor per månad till 9 500 kronor per månad.
  • Lägenheterna har helkaklade badrum, genomgående parkettgolv, tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Balkongerna är stora och i de flesta fall inglasade.

Skicka in intresseanmälan

Mer om området

Bryggaregatans studenthem exteriör

Håkan Lundbergs gata är centralt belägen på Söder.

Studentboende

En grön och inbjudande innergård.

Exempelplanritning examenspresenten

Exempel på planlösning.

Du behöver inte ha bott i Helsingborgshems studentboenden eller ens i Helsingborg. Närmar du dig examen eller har tagit examen för högst två år sedan från antingen högskola, universitet eller yrkeshögskola och uppnått 180 högskolepoäng respektive 400 yrkeshögskolepoäng är du välkommen att söka.

Har vi flera sökande kommer vi att prioritera enligt nedan:

  1. Boende i Helsingborgshems studentboenden som uppnått/inom kort uppnår 180 HP eller 400 YH-poäng.
  2. Har du en timanställning med stora inkomstskillnader från månad till månad behöver vi fler lönespecifikationer.
  3. Boende i andra kommuner som för högst två år sedan uppnått eller inom kort kommer att uppnå 180HP eller 400YH-poäng.

Du söker alltså inte dessa lägenheter på köpoäng. Du behåller även dina eventuella köpoäng hos Helsingborgshem vid tecknande av lägenhetskontrakt genom Examenspresenten.

  • Du ska uppfylla Helsingborgshems grundkrav. Läs våra grundkrav här.
  • Du ska ha uppnått minst 180 högskolepoäng från universitet/högskola eller minst 400 poäng från yrkeshögskola för att vara kvalificerad.
  • Det är maximalt 2 år sedan du uppnådde de sista poängen.
  • Du ska ha permanent uppehållstillstånd för arbete i Sverige.
  • Är du sambo? Vid flera kontraktsinnehavare behöver endast en av er uppfylla poängkraven från universitet, högskola eller yrkeshögskola.
  • Du behåller dina eventuella köpoäng hos Helsingborgshem vid tecknande av lägenhetskontrakt.
  • Vi tillämpar löpande behandling av ansökningar och tilldelning av lägenheter.
  • Examenspresenten är ett pilotprojekt på fem år.

  Till toppen