Ett nytt sätt att bo och leva i Helsingborg

Högst upp i ett av våra tegelhus i Stadskvarteret på Drottninghög finns Helsingborgs första Co-Living-boende. I vårt Co-Living-boende hyr du ett rum på cirka 11 kvadratmeter. 11 kvadratmeter är inte mycket, men när du öppnar dörren och tar klivet ut från ditt privata rum har du över 200 kvadratmeter till att leva på. 200 kvadratmeter som du delar med dina elva grannar och där ni har gott om plats att fika, umgås och laga mat, odla kryddörter och streama kärlekskomedier, baka kanelbullar och träna yoga tillsammans. Eller något helt annat.

Bo tillsammans med andra och hyr ett privat rum

I ditt privata rum finns skjutdörrsgarderob, en liten kyl och plats för säng och skrivbord eller vad du tycker är viktigast. Badrum delar du med två av dina grannar. Kök, matsal, tvättstuga, vardagsrum, pentry och två rejält tilltagna balkonger delar du med samtliga grannar i boendet. Det finns också tre extra rum som är inredda för olika gemensamma aktiviteter; yogastudio, en ateljé och ett orangeri. Allt färdigmöblerat, fixat och klart.

Fakta om Co-Living Helsingborg
  • Adress: Regementsvägen 6C
  • Antal privata rum: 12
  • Storlek på privata rum: cirka 11–15 m² (Fyra rum har sovloft)
  • Hyra mellan 4695 och 5475 kronor per månad
  • Konceptavgift: 2000 kronor per månad
Kontakt

Sonja Håkansson, hyresgästansvarig
Mejla Sonja
042-20 80 34

Lee Antonsen, kontaktas vid frågor om forskning, media och studiebesök
Mejla Lee
042-20 80 74

Ett delningsboende där möblerade gemensamma rum och städning ingår

Den totala månadskostnaden är mellan 6695 och 7475 kronor/månad. I detta ingår, förutom ditt privata rum, möblerade och utrustade gemensamma rum, städning av gemensamma rum inklusive badrummen, el, värme, vatten, tv och internet och vissa basvaror som till exempel diskmedel. Dessutom får du gratis medlemskap i kvarterets bilpool till och med 2027.

Intresserad av Co-Living men inte just nu?

Vi hör av oss när vi har ett ledigt rum att söka i vårt Co-Living-boende!

Registrera mig!

Frågor och svar

Co-Living används ofta som ett samlingsbegrepp för ett boende där man hyr en mindre privat yta och delar på större ytor och funktioner i en bostad. I Helsingborgshems Co-Living i Stadskvarteret hyr du ett mindre, privat rum på cirka 11–15 kvadratmeter med sängplats, förvaring och en liten kyl. Andra rum som kök, vardagsrum, badrum, balkong och konceptinredda rum, totalt 200 kvadratmeter inomhus, delar du med dina grannar.

Co-Living ligger på de två översta våningsplanen på Regementsvägen 6C i Stadskvarteret på Drottninghög.

Du delar badrum med två andra. I badrummet har du personligt badrumsskåp, duschhylla, dörrförvaring och egen handdukskrok.

Nej, tyvärr kan vi i dagsläget inte erbjuda dig med barn ett boende i Co-Living i Stadskvarteret. Detta boende är endast för ensamboende, 18 år eller äldre.

Den totala månadskostnaden är mellan 6695 och 7475 kronor/månad.

Badrum, wc, kök och pentry städas tre gånger per vecka och resterande utrymmen en gång per vecka. Fönsterputsning sker fyra gånger per år. Soporna töms vid städningstillfällena. Mellan städtillfällena är den vardagliga städningen och hanteringen av disk ett delat ansvar där utgångspunkten är att man visar hänsyn och städar efter sig.

Köket är fullt utrustat med bland annat bestick, tallrikar, glas, skålar, kastruller, bakformar och köksapparater som till exempel kaffekokare, vattenkokare och brödrost.

Ja, det ingår ett basutbud av tv-kanaler i ditt privata rum. I det gemensamma vardagsrummet finns en TV där du genom Apple-tv kan streama upp ditt eget innehåll.

Ja, det finns möjlighet att hyra en fast cykelplats i cykelgarage för 50 kronor i månaden. Det finns även cykelplatser utomhus och två lådcyklar att hyra per timme (cykelpool).

Nej, i denna typ av boende bor du tätt inpå dina grannar och tobaksrök skulle med stor sannolikhet kunna påverka dina grannar negativt. Rökning är inte tillåtet, varken i det privata rummet, de gemensamma rummen eller på balkongerna. Även trapphus, entréer och andra utrymmen i fastigheten är rökfria.

Boendet hyrs inte ut på köpoäng som Helsingborgshems andra bostäder. För att söka till Co-Living fyller du i och skickar in en intresseanmälan och svarar på ett antal frågor om dig själv. Svaren hjälper oss att lära känna dig inför en intervju. Detta uthyrningsförfarande tror vi skapar en bra dynamik och blandning av människor i boendet. För att kunna hyra en bostad hos oss måste du uppfylla våra grund- och inkomstkrav. Läs om kraven här. Där kan du även läsa om vilka underlag du behöver vara förberedd på att skicka in.

  • Fullt utrustat och med köksmöbler för 12-15 personer. Av vitvarorna finns två av allt. Till exempel två spisar och två diskmaskiner.
  • Pentry (våning 2).
  • Fyra badrum (tre hyresgäster delar på ett badrum) med egen förvaring i form av badrumsskåp, duschhylla, dörrförvaring och handdukskrok.
  • Vardagsrum med soffa och fåtöljer framför en tv och högbord och högstolar för att till exempel spela sällskapsspel vid.
  • Tvättstuga med gästtoalett. Här finns två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp.
  • Studio för träning med bland annat hantlar, yoga/pilatesmattor, ett hopfällbart pingisbord och stämningsfull RGB-belysning.
  • Ateljé med staffli, gitarr, digitalpiano och höj- och sänkbart skrivbord.
  • Orangeri med avkopplande sittplatser bland växter, böcker och en porlande bordsfontän.
  • Två balkonger, en per våningsplan. Elgrill finns på balkongen i anslutning till köket.

Det kommer hållas obligatoriska månadsmöten då även en representant från Helsingborgshem medverkar. Det är i detta forum du har möjlighet att påverka riktlinjerna för boendet till exempel vad gäller besök.

Till hyreskontraktet finns en bilaga med ordningsregler som var och en förväntas följa. Co-Living är ett boende där respekt, öppenhet och tolerans mot andra är styrande. Vi välkomnar alla hyresgäster oavsett kön, könsöverskridande identitet, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning och sexuell läggning. Vi värderar mångfald och verkar för att alla ska känna sig välkomna.

Boendet uppfyller tillgänglighetskraven enligt Boverkets byggregler för nyproduktion. Detta är dock ett boende där de fysiska miljöerna delas vilket gör att bostadsanpassning ej är möjlig.

Ja, det här är ditt hem och såklart får du bjuda hem gäster. Hur det ska fungera med besök, middagar och eventuella fester kommer ni i boendet tillsammans få bestämma.

  • Städning av gemensamma rum inklusive badrum.
  • Internet
  • El
  • Värme
  • Vatten
  • TV
  • Fullt möblerade gemensamma rum inklusive tv och högtalare.
  • Fullt utrustat kök inklusive diskmaskiner och mikrovågsugnar.
  • Enstaka förbrukningsvaror som till exempel diskmedel och handtvål.
  • Tvättstuga
  • Bilpool. För hyresgästerna i Stadskvarteret är medlemskapet i bilpoolen gratis de första fem åren. Till och med 2027.
  • Möjlighet att hyra övernattningslägenhet i Helsingborgshems bostadsbestånd.
  • Möjlighet att boka gemensamhetslokal till reducerat pris.

I det privata rummet finns en skjutdörrsgarderob och en liten kyl. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett. Det finns nätverksuttag för dig som vill koppla upp dig på fast anslutning. I fyra av rummen finns även ett mindre loft som går att använda som sovloft eller till förvaring. Det privata rummet möblerar du som du själv vill ha det.

Ja, en gemensam tvättstuga är ett klassiskt exempel på delningsekonomi och i detta boende delar tolv personer på två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Tvättstugan finns på boendets nedersta våningsplan.

Ja, du har tillgång till ett mindre förråd på cirka 1 kvadratmeter. Det finns möjlighet att hyra ett extra förråd på området.

Ja, parkeringsmöjligheter finns i p-huset Drottningen. Stadskvarteret har både bilpool och cykelpool med elbilar och lådcyklar att hyra per timme. I månadskostnaden för ditt boende ingår det fem års medlemskap i bilpoolen och ett års medlemskap i cykelpoolen.

Nej.

Den totala månadskostnaden består av två delar och du tecknar två kontrakt med oss. Du tecknar ett hyreskontrakt för ditt privata rum med nyttjanderätt av de gemensamma utrymmena. Du tecknar även ett tilläggskontrakt för den så kallade konceptavgiften det vill säga för de produkter och tjänster som ingår i boendet. Tilläggskontraktet är inte valbart utan är obligatoriskt vid tecknande av hyreskontrakt, och sägs automatiskt upp vid uppsägning av hyreskontraktet. Uppsägningstiden för boendet är tre (3) månader.

Vi har inga öppna visningar. Om vi är överens om att du som sökande är lämplig för boendet kommer vi att erbjuda dig möjligheten att besöka Co-Living-våningen innan kontraktsskrivning.

Co-Living-boendet i Stadskvarteret vänder sig till dig som är nyfiken på ett nytt sätt att leva och bo. Det passar människor i olika åldrar som vill leva tillsammans med andra och gärna vill dela med sig av sig själva och sin tid. Co-Living attraherar de som tycker om att vara en del av ett socialt sammanhang, men också brinner för delningsekonomi. Ålder, bakgrund och livssituation är mindre viktigt.